De Praktijk voor Esthetische Tandheelkunde te Amsterdam maakt deel uit van de Lassus tandartsen groep, een praktijk die de modernste technieken toepast. Het personeel is opgeleid op het hedendaags tandheelkundig niveau. Esthetische tandarts  Herman  is zeer ervaren, uiterst precisieus en kundig. Uw wensen worden volledig ingewilligd, of u de tanden recht en/of  witter wilkt, het kan allemaal en dat voor een betaalbare prijs die  ook nog verzelerd is. Onze tandarts Amsterdam

tandarts Herman:

Smalhout heeft zijn opleiding gehad bij de tandheelkundige faculteit van de Universiteit van Amsterdam (hedendaagse ACTA). Hij is ook verbonden geweest aan de Universiteiten van Los Angeles, London  en Jeruzalem.

Hoe werken composiet facings (veneers) en wat kosten deze:

Het tandschildje wordt gemaakt door met composiet materiaal (vulling materiaal) in de juist gekozen kleur, een nieuwe tandbedekking te modelleren. Het is vaak zo, dat mensen wittere tanden wensen. De tandartsen die deze techniek beheersen zijn ware beeldhouwers. Het zijn vakmensen, ze zijn zeer schaars. Vaak moet er een klein laagje van het glazuur worden verwijderd omdat sommige tanden iets teveel naar buiten of gedraaid staan.  Indien gewenst  wordt er verdoofd.

Een Composiet facing varieert in kosten van 95 tot 179 euro afhankelijk van de grootte en/of lokatie van de facing. (Een volle voortand veneer kost 189 € (tarieven 2021) , de bedekking van een voorkies alleen van buiten kost 98 eur). Voor 6 composiet wordt 3  uur  tijd uitgetrokken, men is dan wel in 1 keer klaar.  Ze worden door alle verzekeringen voor 75% of 100 % vergoed. Dit is wel afhankelijk van de door U afgesloten (tandarts) verzekering. Wij werken alleen met de modernste materialen en wij  hebben een zeer transparante, eerlijke  prijsstelling.  Onze tandarts Amsterdam

 

Combinatie behandelingen gedaan door onze tandarts Amsterdam:

In onze praktijk worden door onze tandartsen ook porseleinen facings vervaardigd. Het leuke is dat wij heer en meester zijn in het combineren van de 2 soorten materialen. Bij onderstaande foto zijn boven 6 en onder 6 van porselein gemaakt. Achter de hoektanden zijn in alle 4 hoeken twee van  composiet  gemaakt (dus er zijn in totaal  8 stuks gemaakt), dit kan de prijs drukken. Onze tandartsen doen dit soort werk dagelijks.

onze tandarts
combi porselein facings met composiet facings

Eerste bezoek (intake) is gratis en vrijblijvend:

Bij ons is iedere intake gratis.  Als men ver woont kan het opsturen van een foto (te nemen met de camera van een mobiel) vaak al een goede indicatie gevenom een prognose te doen. Via mailcontact worden de eerste mogelijkheden al door de tandarts aangegeven.  Zoals U begrijpt wordt composiet in 1 zitting gemaakt.  Hoewel zo een sessies vaak een paar uur lang is, bent U wel in 1 keer klaar.

zie ook foto galerij

Composiet

onze tandarts

Onze tandarts maakt composiet facings. Wat zijn dat precies? het zijn schildjes die op de tanden door de tandarts worden gemodelleerd. Ze zijn niet van echte tanden te onderscheiden. Het zijn ook werkstukken die niet duur zijn omdat ze in 1 keer worden gemaakt. Er komen dus geen extra kosten bij, zoals techniekkosten, die wel bij porselein erbij komen. Composiet wordt volgens een patroon, zoals de natuur dat heeft bepaald, gemodelleerd door de tandarts. Een goede kennis van de vorm van de tanden is een vereiste. Deze kennis heeft ons hoofd, tandarts Smalhout, zeker.

Resutaten verbluffend

Onze tandarts krijgt de moeilijkste gevallen voor elkaar en de meeste mensen zijn hoogst verbaasd welk resultaat wordt bereikt. Het is wel zo dat composietfacings minder sterk zijn dan porseleinen facings, omdat ze niet onder laboratoriumomstandigeheden worden gemaakt. Er komen geen hoge temperaturen en aan te pas en er is geen hoge druk verwerking. Toch zijn de hedendaagse composietfacings oerststerk. Hoewel er weleens een chipje afbreekt door te hard op iets bijten zoals bv.  een steente in  een krentenbol of als U een hele sterke knarser bent, een reparatie is vaak in 5 minuten gedaan en we geven 1 jaar garantie op het werk ongeacht de breukoorzaak.

2 lagen

De composietfacing wordt gekenmerkt door een dubbele laag die wij aanbrengen op de tand. Je kunt het vergelijken met het mooi maken van een beschadigde muur. De schilder zorgt er eerst voor dat de muur mooi wordt geegaliseerd. Onze tandarts maakt de gaten dicht en zorgt dat de basiskleur vlak bij de eindkleur ligt. Onze tandarts is daar erg bedreven in. Dan zorgt onze tandarts er voor dat de eindlaag erop wordt gemodelleerd. De eindlaag is een laag die het uiteindelijk resultaat zal worden. De juiste kleur, de juiste vorm en de juiste verhouding tussend de tanden. Dat is ook de reden dat we vaak adviseren om 4 of 6 facings te maken en geen 2, omdat je dan geen goede verhouding qua breedte tussen de tanden krijgt.

meerdere tanden behandelen

Onze tandarts houdt rekening met alle aspecten. Als je bv. 2 hele brede voortanden tanden krijgt en de tweede (zij) voor- tanden zijn oersmal.  Die verhouding verbetert absoluut niets aan de esthetische verfraaiing, het resultaat verbetert dan niet zoals gewenst is. Met 4 of 6  tanden schildjes aanbrengen kun je de verhouding, zoals de natuur dat heeft bepaald, in zijn geheel teugbrengen. Onze tandarts kan dat allemaal.

Onze tandarts is opgeleid in diverse tandheelkundige centra.Hij heeft zijn opleiding  een tijd geleden genoten op de Universiteit van Amsterdam, de huidige ACTA  en hebben hun kennis en ervaring uigebreid door te werken op meerdere universteiten over de hele wereld en in meerder praktijken. Tandarts Smalhout, hoofd esthetische tandheelkunde, is een van onze tandartsen die zeer breed is opegeleid.  Hij heeft buiten zijn studie en werk op de Universteit van Amsterdam ook op meerder universteiten in de wereld les gegeven en kennis vergaard. Dat is al eerder op deze site vermeld.

Sociale verandering:

Het is verwonderlijk dat bepaalde monden een zodanige metamorophose ondergaan dat de persoon in kwestie niet alleen qua mondschoonheid enorm opknapt. Je ziet ook dat door het vergroten van de zelfverzekerdheid de peroon een sociaal breder leven krijgt. Onze tandarts krijgt dit voor elkaar. Dit wordt op onderstaande foto’s, die ook in de fotogalerij staan, ook duidelijk getoond.

onze tandarts amsterdam   onze tandarts amsterdam

 

Dat doet onze tandarts Amsterdam allemaal voor jullie